Nationale voorleesdagen 2024

woensdag 14 februari 2024

In januari en februari vonden de Nationale Voorleesdagen plaats. Op school zijn er kinderen van groep 7 en 8 weer echte voorleeshelden gebleken, ze hebben voor de hele klas maar ook in groepjes boeken voorgelezen aan de kleuters en de peuters. 

CODA organiseert veel voor jeugd met betrekking tot lezen, zoals: 

BoekStart Inloop | CODA Junior 

Samen met je kindje (0-4 jaar) geniet je tijdens BoekStart Inloop van een gezellig voorleesmoment! Luister mee, snuffel tussen de prentenboeken en na afloop kunnen kinderen lekker spelen in CODA Junior. Deze wekelijkse activiteit op woensdag en vrijdag van 10.30-11.00 uur vindt plaats in onze BoekStart-hoek in CODA Centrale Bibliotheek aan de Vosselmanstraat 299. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden, sluit gezellig aan! 

Expositie Het huis van Hopper – Yvonne Jagtenberg 

van 15.10.2023 t/m 15.04.2024

Het huis van Hopper komt naar CODA! Tweevoudig Gouden Penseel-winnaar Yvonne Jagtenberg exposeert vanaf 15 oktober 2023 zes maanden lang in CODA Junior. 

Geïnspireerd op het bekroonde boek van schrijver en illustrator Yvonne Jagtenberg kun je deze nieuwe plek vanaf zondag 15 oktober bekijken. Net als in het boek ontdek je wat beroemde kunstenaars als Vincent Van Gogh, Frida Kahlo en Picasso maakten in hun huis en atelier. Kijk in het atelier van Frida Kahlo neem een duik in het zwembad van David Hockney of ga bij een van de andere kunstenaars op bezoek. Het ene huis staat vol flessen en vazen en in het andere hangen poppen zo groot als mensen. Wil je weten waarom? Kom maar kijken!  

Elke woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur is er volop mogelijkheid om creatief aan de slag te gaan in CODA Junior. Het huis van Hopper biedt eindeloos veel inspiratie om het werk van een aantal wereldberoemde kunstenaars te ontdekken. Je bent van harte welkom! 

Het huis van Hopper, Yvonne Jagtenberg, uitgeverij Querido, ISBN 9789045125831
Het boek is te leen in de bibliotheek 

 

Delen via