Even voorstellen: Frank Stevens

woensdag 8 november 2023

Op onze school werkt Frank Stevens als kwaliteitscoördinator. Tweeëneenhalve dag is hij aan het werk, zijn vaste werkdagen zijn maandag en woensdag. Mochten er op maandag bovenschoolse bijeenkomsten zijn, werkt hij op vrijdag.

In de vorige stukken en ook in deze wordt de rol ‘kwaliteitscoördinator’ (KC-er) steeds genoemd, dit is de nieuwe naam voor intern begeleider. Wat maakt dat de naam is veranderd?

De rol van de Intern Begeleider (IB’er) is aan het veranderen. Waar de focus lange tijd lag op de zorg en begeleiding van (zorg)leerlingen, verschuift deze naar de kwaliteit van het primaire proces van het onderwijs. Er is namelijk behoefte aan professionals die de kwaliteit in scholen kunnen bewaken en borgen en tegelijkertijd focus hebben op en kennis hebben over het leren van alle leerlingen en leraren: een kwaliteitscoördinator. De kwaliteitscoördinator is verantwoordelijk voor de continue ontwikkeling van het kwaliteitssysteem van de school. Hij inventariseert onderwijsverbeteringen in leerteams en ontwikkelgroepen, analyseert en rapporteert over ontwikkelingen m.b.t. zorg en leerresultaten en ontwikkelt daarmee (samen met het (breed-)MT) het kwaliteitssysteem.

Delen via